Proiectul „O Școală pentru toți, educație de calitate pentru fiecare!” este finanțat prin Fondul Științescu Prahova - ediția 2024, un program implementat în județul Prahova de Fundatia Comunitara Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, finanțat la nivel local de Colen Impex, NA Solid Petroserve Ltd. - filiala România, Britt Construct și Hidroservco.
Proiectul îşi propune să trezească dorinţa de cunoaştere şi explorare a mediului înconjurător prin explorarea deschisă şi investigarea unor concepte de energie verde, dar și să mobilizeze elevii pentru a-i transforma, în viitor, în oameni care produc şi folosesc energia verde pentru a reducere poluarea mediului înconjurător.
De altfel, conștientizăm faptul că natura are o mulțime de beneficii pentru dezvoltarea psihologică și fizică și bunăstarea copiilor, cum ar fi: reducerea stresului, o sănătate mai bună, o mai bună creativitate și concentrare, iar noile tehnologii ne ajută zilnic, fie pentru a învăță mai ușor și pentru a rupe barierele culturale, lingvistice și sociale, fie pentru a avea acces la o educație de calitate sau la informații necesare dezvoltării personale și profesionale.
Îmbinarea eficientă dintre activitatea clasică de învățare și folosirea noilor tehnologii, precum și dezvoltarea sentimentului de respect față de mediul înconjurător, dar și contactul cu natura ar putea îmbunătăți capacitatea copiilor de învățare și ar crește randamentul școlar atât la activitățile de la școală, cât și în cele de acasă.
Împreună cu elevii clasei a 12aF am monitorizat ușor si precis nivelurile de CO2, TVOC, HCHO, concentratiile de poluanti PM1.0 si PM2.5, alaturi de temperatura si umiditate.
Acest monitor de calitate a aerului ne oferă informatii complete despre calitatea aerului din jurul nostru.
Este bine sã lăsăm elevii să fie co-producătorii educației lor!
În sprijinul acestei idei, Fundatia Comunitara Prahova prin Fondul Științescu Prahova susține proiectul „O Școală pentru toți, educație de calitate pentru fiecare!” ale cărui achiziții bucură deja elevii Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Municipiul Ploiești.
Experimentele au o deosebită valoare formativă, dezvoltă spiritul de observaţie, capacitatea de a experimenta, de a gândi critic, ştiinţific. Cunoştinţele astfel dobândite sunt mai durabile şi se transformă mai uşor în convingeri ştiinţifice. Elevii explorează și descoperă, cu multă curiozitate și entuziasm, frumusețea și diversitatea elementelor naturii, învățând despre apă și aer, despre rolul fiecăruia în viața noastră de zi cu zi.
În imaginii puteți vedea primele experimente realizate de elevii de la clasa aXI-a G - Protecția mediului îndrumati de dna. prof. Cătălina Nicoleta Vișan.
Fondul Științescu - ediția 2024 este implementat în județul Prahova de Fundația Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțat la nivel local de Colen Impex, NA Solid Petroserve Ltd. - filiala România, Britt Construct și Hidroservco.